T2 industriskola

En väg in,

många vägar ut

Vi är specialister på utbildningar inom svets, CNC, industriteknik, snickeriproduktion, truck,
travers och valideringar.

Ändra yrkeskarriär?

Kom och jobba inom industrin

Hos oss har du möjlighet att börja en ny bana. Efterfrågan på medarbetare till industrin är stor och vi hjälper dig att bli en attraktiv medarbetare.

På T2 industriskola jobbar vi för att fylla efterfrågan. Därför är vi en del av Skellefteås gymnasieutbildning där elever från industriprogrammet håller till i våra lokaler. Dessutom har vi utbildningar till vuxna som vill byta karriär genom utbildning till yrkesVUX.  För ny och gammal personal inom industrin erbjuder vi dessutom kravutbildningar, vidareutbildningar samt validering.

Metall

En tredjedel av industriskolans lokaler används för att utbilda inom mettalindustrin. Här arbetar vi med:

Svets
Manuella bearbetningsmaskiner
Kantpress
Trä

På vår träavdelning finns det traditionella bearbetningsmaskiner så som svarv, bandsåg, . Här har vi även en Morbideli CNC-maskin.

CNC-maskin Morbideli
Traditionella träbearbetningsmaskiner
CNC

Vi erbjuder CNC-utbildning för  arbete inom både trä- och metallindustrin. De som går CNC-utbildning är både på Metall, CNC och modern teknik. 

Haas maskiner
Vattenskärare
laserskärare
cad/cam
Modern Teknik

I husets mittdel hålls föreläsningar och genomgångar. Här finns 3D-printer, robotar och annan modern teknik

Automation
Robotik
Cad/cam fördjupning 
3D-printer

T2 Industriskola

Kravutbildning och validering

Vi erbjuder kravutbildningar inom truck och travers. Dessutom är vi certifierade för att utföra valideringar inom itb, svets, cnc, och trä.

CNC operatör

YrkesVUX

För dig över 20 år eller har en genomförd gymnasieutbildning och uppfyller vissa behörighetskrav, finns möjlighet att utbilda sig till CNC-operatör. Passar dig som vill kombinera programmering, teknik och praktiskt arbete!

ANSÖK SENAST 22 OKTOBER

Svetsare

YrkesVUX

För dig över 20 år eller har en genomförd gymnasieutbildning och uppfyller vissa behörighetskrav, finns möjlighet att utbilda sig till svetsare. Passar dig som är noggrann, tycker om problemlösning och är praktiskt och tekniskt lagd.

CNC operatör

YrkesVUX

För dig över 20 år eller har en genomförd gymnasieutbildning och uppfyller vissa behörighetskrav, finns möjlighet att utbilda sig till CNC-operatör. Passar dig som vill kombinera programmering, teknik och praktiskt arbete!

Träindustri

YrkesVUX

Grundläggande utbildning för framtida arbete inom modern träindustri. Efter utbildningen kan du arbeta på företag som jobbar med tillverkning av träkomponenter, trappor, glaspartier, inredningssnickerier, fönster, lister, paneler, trähuskomponenter eller andra typer av förädlade träprodukter

ANSÖK SENAST 8  AUGUSTI

Vi som jobbar på industriskolan

Håkan Burén

Instruktör svets

Johan Lindgren

Instruktör svets, truck & travers

Kristoffer utvecklare på T2 training for skills

Kristoffer Landin

Instruktör CNC, robotik och automation

Tobias Johansson

Instruktör CNC, robotik och automation

Ida Holmström

Verksamhetschef industriskolan

Lukas Markgren utbildare trä T2 training for skills

Lukas Markgren

Instruktör Trä

T2 huset

Ett hus för industri 4.0

T2 Industriskola på Campus Skellefteå invigdes 2018 och är en magnifik träbyggnad. Industriskolan är uppdelad i olika avdelningar som alla har ett industriellt fokus.

I byggnaden utbildar T2 instruktörer inom metall, träproduktion, CNC, modern industriteknik samt håller i kravutbildningar och valideringar.

Huset är uppdelat i fyra olika avdelningar, metall, trä, CNC och modern teknik.

Vad vore vi utan våra

Partners?

Tack vare vår partners är T2 industriskola möjlig. Dessa företag hjälper oss att vara en del av industri 4.0 genom deras ekonomiska stöd men även tack vare att de tar emot praktikanter, gör oss medvetna om de möjligheter och svårigheter som finns inom dagens industri.
VILL DU BLI EN AV VÅRA PARTNERS?

LÄS MER >

Diamantpartner

Guldpartner

silverpartner